Nieuw Financieel

Alles over geldzaken anno vandaag.

Dividend Aristocrats verhogen steeds hun dividend

Rondom het dividendbeleggen heb je intussen ook allerlei varianten en vormen van investeren in dividend. Je kunt beleggen in Amerikaanse dividendaandelen, maar ook in aandelen van groeidividend en genieten van uitkeringen van dat dividend. Met die uitkering van dividend genereer je een vast inkomen per maand of er jaar. Het is bij dividendbeleggen fijn om zekerheid te krijgen, want je weet op voorhand niet wat er met een onderneming en haar dividenduitkering kan gebeuren. Je hebt nooit volledige zekerheid, maar door in Dividend Aristocrats te beleggen toch wel iets meer. Dividend Aristocrats zijn een stevige, krachtige , mooie en sterke belegging. Naast dat deze bedrijven een respectabele staat van dienst hebben mag je er ook nog eens op rekenen dat ze loyaal hun dividend blijven laten groeien.

Wat zijn Dividend Aristocrats?

De Dividend Aristocrats zijn een lijst bedrijven die al meer dan 25 jaar hun dividenduitkering verhoogd hebben. Die dividendverhoging is een voorwaarde om in deze lijst te worden opgenomen van Dividend Aristocrats in de Verenigde Staten van Amerika. In Nederland zijn ook enkele Dividend Aristocrats, al telt hier een verhoging in dividend van 15 jaar. Door de uitkering van dividend te verhogen krijgen aandeelhouders steeds meer vertrouwen in het bedrijf en het bedrijf zelf verbindt aandeelhouders aan zich. In Amerika is het normaal en wordt het gebruikt als aanvulling op pensioen, want echte pensioenen geeft de overheid niet. Dividend Aristocrats bieden een goede en gezonde basis om vermogen in veilig te stellen. Door maandelijks aandelen te kopen groeit je portfolio en daarmee je dividend.

Voor- en nadelen van Dividend Aristocrats

Het mag voor zichzelf spreken dat Dividend Aristocrats voordelen te bieden hebben aan beleggers die dividend willen ontvangen. Het mooiste is dat je met Dividend Aristocrats zeker bent dat er op vaste momenten in het jaar dividend aan je betaald gaat worden. Door je portefeuille uit te blijven breiden kun je na een tijdje een passief inkomen creëren door in Dividend Aristocrats te beleggen. De kans dat een Dividend Aristocrat haar dividend een jaar niet verhoogt is nihil, want het bedrijf wordt dan niet meer gezien als Dividend Aristocrat. Een groot nadeel is dat de aandelen prijzig zijn en er naar verhouding weinig dividend uitkeren als je net start. Je moet het echt de tijd geven voor de dividend voldoende gegroeid is om een meerwaarde te zijn. Voor investeerders die op jonge leeftijd starten en nog genoeg tijd hebben om hun portfolio te vormen zijn deze aandelen absoluut een aanrader.

Lijst van Dividend Aristocrats

Uiteraard kun je er voor kiezen een deel van je portefeuille te vullen met aandelen van deze Dividend Aristocrats. Dividend Aristocrats uit Amerika krijgen met overtuiging de voorkeur, omdat er eerder van te zeggen valt dat ze dividend blijven verhogen. Amerikaanse Dividend Aristocrats zijn bedrijven die hun dividend al langere tijd alleen maar verhoogd hebben. Een minimum van 25 jaar en sommigen zelfs al meer dan 50 jaar. In dat geval gaat het om Dividend Kings en mag je van nog meer zekerheid uitgaan. Graag zetten we een aantal Dividend Aristocrats en Kings onder elkaar: Chevron, IBM, Starbucks, McDonalds, Abbvie, AT&T, ExxonMobil, Amcor, PepsiCo, Cardinal Health, 3M, Coca-Cola, McCormick, General Dynamics, Nucor, Sysco, Johnson & Johnson, Atmos Energy, Aflac, Procter & Gamble, Air Products, Emmerson, Hormel, Sherwin-Williams, Albemarle, Target en Walmart.

Conclusie

Voor elke dividendbelegger is het goed om zekerheid te hebben. Die zekerheid zien ze in het ontvangen van dividend. Door een terugkerend dividend kan de belegger timmeren aan een vast inkomen per maand. De Dividend Aristocrats zijn gevestigde bedrijven die 25 jaar lang hun dividend verhoogd hebben en daarmee beleggers zekerheid kunnen bieden die niet voor alle bedrijven weggelegd is. Aandelen van deze bedrijven zijn een welkome aanvulling in je portfolio omdat je mag aannemen dat dit dividend de rest van je leven door zal lopen. Dividend Aristocrats en Kings (50 jaar of meer) zijn wel prijzige aandelen, maar de dividendbelegger die op de toekomst gericht is kan even zo makkelijk op zoek gaan naar Dividend Aristocrats in de toekomst.